На празник или не, медена палачинка с дъх на вино и канела е винаги прекрасен избор за начало на деня. А защо пък не и за края, поднесена след вечеря като един разкошен десерт?
Основните неща, които са ни необходими:
Червено вино, защото "In vino veritas!"
Палачинки, колкото ви душа иска
Ок. 100-150 гр пакетче едри тъмно червени стафиди
4 ч.л. мед
Щипка какао
2-3 стръкчета карамфил и коричка канела
Как да стигнем до истината
Наливате ок. 200 мл вино в подходящ съд и задушавате в него стафидите в продължение на не повече от 10 минути. След като сместа позастине малко, добавяте меда, какаото, карамфила и канелата. Отделяте стафидите с решетъчна лъжичка. Потапяте палачинките за няколко минути в сиропа. В сладко окъпаната палачинка, загъвате щипка от нежните задушени стафидки. Сервирайте редом с листенце от босилек, розмарин или мента.
Чаша от рубинената дъхава напитка би могла да бъде чудесна компания на така поднесената палачинка.
Наздраве!