Необходими продукти
1 1/2 ч.ч. натрошени бисквити
1 с.л. захар
1/8 с.л. канела
1/4 ч.ч. орехи
4 с.л. разтопено масло
2 пакетчета крема сирене
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 с.л. ванилия
1 кофичка заквасена сметана
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 175 градуса. Разбъркайте бисквитите, 1 с.л. захар, канелата и орехите. Добавете разтопеното масло. Излейте сместа във форма за печене на торти.
Поставете във фурната за около 10 минути. Извадете такa получената основа на десерта от фурната и я оставете да изстине, докато не хване лека коричка.
Разбийте крема сиренето и яйцата с миксер. Добавете отделно разбърканите чаена чаша захар и ванилия. Добавете заквасената сметана и отново разбъркайте до получаване на хомогенна смес. След това я излейте върху блата.
Печете в загрятата фурна още около 30 минути. После изключете печката. Когато температурата на сладкиша достигне стайната, поставете го хладилника за осем часа, за да стегне преди сервиране.
Украсете с продукти по избор - пресни плодове, конфитюр, ядки, шоколадов или карамелен сироп...
/ Рецепти
Перфектният чийзкейк
Лесна и бърза за изпълнение рецепта за един от най-популярните десерти в последните години
17 Януари 2011
-
УниКредит предвижда нови 2,3 милиарда евро финансиране при преференциални условия за микро и малкия и среден бизнес в ЦИЕ през 2025 г.
-
Клиентите на ФАНТАСТИКО дариха 324 393 лева за безопасна училищна и онлайн среда
-
Как празничната прическа да остане перфектна и след полунощ?
-
Как да поддържаме дома си винаги чист, когато децата играят навсякъде
Чийзкейкът е нестандартен десерт за нашите географски ширини, но бързо навлезе в менютата на доста заведения. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos