Искате ли да доставите нежна и пленителна наслада на небцето си? Съчетанието от ябълка, мед и сладко сирене ще ви помогне да го направите. Едно превъзходно блаженство, което дори може да замести вашата вечеря.
Необходими са ви:
6, 8 или 10 средно големи ябълки според големината на съда за печене
6, 8 или 10 ч.л. натрошени орехови ядки
Захар
Канела
За заливката:
6, 8 или 10 ч.л.
Най-напред пригответе плънката, като смесите натрошените орехи със захар и канела. Издълбайте ябълките, без да ги белите. Напълнете така издълбаните ябълки с ароматната смес от орехите, захарта и канелата.
Подредете ябълките в намаслена тавичка. Печете във фурната на 180-200 градуса в продължение на 35-40 минути, докато ябълките започнат да променят цвета си.
След като ги извадите от фурната, оставете ги да позастинат около 30 минути и ги облейте с лъжичка пчелен мед. Няколко парченца сушени плодчета на върха ще внесат пъстро очарование на това ябълково изкушение.
Така украсени, поднесете печените ябълки с парченца десертно сирене.
Да ви е сладко и медено!