Необходими продукти
1 скилидка чесън
1 с.л. пресен джинджифил
2 с.л. олио
1 с.л. сусамово олио
2 яйца
227 гр. сварен и охладен ориз
3 стръка праз лук
сол и черен пипер на вкус
120 гр. грах (от пакет замразени зеленчуци)
50 гр. сварено пилешко месо
кориандър
Начин на приготвяне
1. Сложете нарязаните на ситно чесън и джинджифил в голям тиган и ги запържете леко, като разбърквате непрекъснато.
2. Изсипете студения ориз, подправете със сол и черен пипер, сложете и ситно нарязани праз лук и запържете за около 5 минути на висока температура.
3. Разбийте яйцата, добавете ги към сместа в тигана и ги запържете.
4. Прибавете пилешкото месо и грах.
6. Накрая сложете и малко кориандър.
7. Ястието може да се сервира и топло, и студено.