Пармезанът е най-известното италианско сирене. То е твърдо, мазно и най-често се консумира настъргано върху паста или лазаня. В домашни условия истински пармезан може да се приготви със силен солен разтвор и прясно мляко, издоено сутрин и вечер. 

Така нареченият пармезан за бедняци е форма, която наподобява италианското сирене на външен вид. Приготвя се от добре хидратирани жълтъци. Ето какво ви е нужно.

Необходими продукти:

1 ч. ч. захар
1 ч. ч. сол
4 жълтъка

Смесете в купа солта и захарта. Направете няколко кладенчета и чукнете в тях жълтъците. Внимавайте да не ги спукате. Добре е да останат цели. Важно е яйцата да са пресни. Засипете ги със захар и солта. Сложете ги в хладилника за 24 часа. 

Снимка: iStock

Солта, захарта и ниската температура ще дехидратират жълтъците. Преди да ги използвате, внимателно изтупайте от кристалчетата. Ако е нужно измийте под тънка струя течаща вода и подсушете с памучна кърпа или салфетка.

Настържете ги, както се стърже пармезан.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement