Нужните продукти за 4 порции:
2 яйца
1 ч.чаша брашно
1-2 чаши прясно мляко
50 г фиде
1 връзка пресен лук
½ връзка пресен чесън
олио
сол
За панировката:
брашно
1 яйце
за гуакамоле:
2 авокадо
1 домат
½ връзка пресен чесън
лимон
зехтин
сол
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцата.
Добавете прясното мляко и щипка сол.
Постепенно добавете брашното при непрекъснато рабъркване.
След като получите тесто с гъстота на боза изпържете палачниките в загрят намазнен тиган.
За да направите плънката наситнете лука и чесъна.
Запържете ги в тиган с малко олио.
Сварете фидето в подсолена вода и след това го отцедете.
Сложете го в тигана с лука и чесъна да се запържи леко.
Овкусете със сол.
Разпределете плънакта върху палачинките и ги навийте.
Панирайте ги леко в брашно и яйце.
И ги изпържете.
За да направите гуакамоле сложете авокадото /без костилката и кората/ в купа и го намачкайте с вилица.
Домата нарежете на ситно.
Добавете го в купата, овкусете със сол, зехтин и лимонов сок, разбъркайте и сервирайте към палачинките.