Необходимите продукти са:
125 г масло, меко
75 г захар
1 яйце
150 г овесени ядки
50 г брашно
¼ ч.л. бакпулвер
ситно настърган лимонена кора на един лимон
50 г стафиди
1 с.л. кленов сироп
Начинът на приготвяне е следният:
Загрейте фурната до 190 ° С . Намажете леко дъното на две тави с масло.
В голяма купа смесете маслото и захарта и разбийте с миксер до бяла и пухкава пяна. Към така получената смес добавете яйцето и разбийте отново с миксер, докато се смеси напълно. След това добавете овесените ядки, брашното, бакпулвера, лимоновите кори, стафидите и кленовия сироп и разбъркайте с дървена лъжица.
Поръсете работната повърхност с малко брашно, след което направете 12 топки от сместа. Сложете ги върху тавичките, добре раздалечени едни от други.
Пече се в продължение на 12-15 минути до златисто. Оставете да изстинат в тавата в продължение на 5 минути, след което ги прехвърлете върху решетка, докато се охладят напълно.