Продукти за 32 броя:
125 г размекнато масло, 150 г овесени ядки
50 г смлени орехови ядки
65 г брашно
100 г стафиди
1 яйце
50 г кафява захар
½ ч.л. канела на прах
1 щипка джинджифил
1 пакетче ванилия
1 щипка сол
1 ч.л. настъргана лимонова кора
Приготвяне:
Разтопяваме маслото в голям тиган и препичаме в него овесените ядки и смлените орехови ядки при непрекъснато бъркане. Изсипваме ги в голяма чиния и ги оставяме да изстинат. Добавяме към тях стафидите.
Разбиваме яйцата на пяна с миксер заедно със захарта, канелата и джинджифила, ванилията и солта. Добавяме ги към овесените ядки и стафидите. Разбъркваме и добавяме лимоновата кора.
Домашни здравословни бисквити >>
Застиламе тавите с хартия за печене и с навлажнена чаена лъжичка слагаме в тях 5 големи колкото орехи топки на разстояние на разстояние 2 пръста една от друга (при печенето ореховките се разливат).
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути до златисто върху най-горната скара на фурната. След като ги извадим, ги поставяме върху решетка за сладкиши, за да изстинат.
Поднасяме с кафе или топъл ароматен чай ;)
Очакваме вашите вкусни допълнения, изменения, идеи или предложения на кулинарните странички на нашите форуми тук или тук...