Необходими продукти:

4 ч. ч. смлени орехи
1 1/2 ч. ч. захар
2 яйца
1/2 ч. ч. галета
1 ванилия
щипка сол
кората на половин лимон
щипка индийско орехче
сок от половин лимон
1/2 ч. ч. малиново сладко

Начин на приготвяне:

В пластмасова касерола се слагат 3 ч. ч. смлени орехи. Добавя се 1 1/2 ч. ч. захар, 1 цяло яйце  и един жълтък, 1/2 ч. ч. пресята галета. Кората от половин лимон се стърже в купата с продуктите. Добавя се щипка сол, индийско орехче и една ванилия. От получените продукти се омесва тесто.

Маже се кухненски плот с разтопено масло. Слага се топката тесто. Разточва се на лист. С помощта на чаша се оформят сладките. Взема се лист от пергаментова хартия. Маже се с разтопено масло и отгоре се подреждат сладките. Пекат се в предварително загрята фурна за 8-10 минути.

Остатъкът от тестото се оформя на топченца. Те се изпичат и се слагат в кристална купичка. Когато изстинат, се покриват с прозрачно домакинско фолио. Намазват се с малиново сладко и се слепват по двойки.

Белтъкът се разбива на сняг с 2 с.л. пудра захар и към него се прибавя сокът от половин лимон. Белтъченият крем се слага в чиния. Слепените ореховки се търкулват в съда, за да се потопят по края с крем. Същото действие се повтаря и в чиния със смлени орехи.

Готовите сладки се подреждат в плато или бисквитиера. Консумират се на следващия ден.