Сервирайте ньоките с масло, овкусено с градински чай и поръсени със сирене пармезан.
Необходими продукти
6 скилидки чесън, небелени
25 г смес от пресни подправки - магданоз, босилек, мащерка, кориандър и див лук, нарязан на ситно
250 г пресни листа спанак
1 жълтък
50 г настъргано сирене пармезан
75 г бяло брашно
50 г краве масло
2 с.л. градински чай
сол
Начин на приготвяне
1. Варете скилидките чесън в кипяща вода за 4 минути. Отцедете и ги обелете. Сложете в кухненски робот и пюрирайте. Добавете подправките и разбъркайте добре. Сложете спанака в голяма тенджера с малко вода и гответе докато се отпусне. След като изстине го изцедете и нарежете на ситно.
2. Смесете сиренето рикота с жълтъка, спанака, подправките и чесъна. Добавете половината сирене пармезан и брашното.
3. С набрашнени ръце направете от спаначената смес кнедли, по-малки от орех.
4. Сварете ньоките във вряща подсолена вода. Като изплуват на повърхността, значи са готови.
5. Ньоките трябва да са леки и пухкави до сърцевината. Ако не са, пуснете ги във врящата вода за още една минута. Отцедете добре. Разтопете маслото в тигана и добавете градинския чай. Добавете ньоките и леко запържете, като бъркате около минута. Поднесете готовите ньоки, поръсени с останалото сирене пармезан.