Необходими продукти
30 гр. масло
½ с.л. кимион
30 гр. брашно
500 мл. пълномаслено мляко
100 гр. крема сирене
½ глава лук, нарязан на дребно
130 гр. риба тон
160 гр. паста (макарони, фузили), сварена и добре отцедена
60 – 80 гр. галета
6-8 бр. аншоа, разрязани на две по дължина
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната до 200 градуса.
2. На котлона, в тиган разтопете маслото и запържете в него кимиона за 1-2 минути.
3. Добавете брашното и разбъркайте, така че да не се образуват буци. След 3-4 минути сипете 125 мл. от прясното мляко. Разбийте отново.
4. След като започнат да се появяват мехурчета, прибавете още 125 мл. мляко.
5. Повторете същата процедура и с останалите 250 мл. мляко. Бъркайте, докато сместа не се сгъсти напълно.
6. Свалете тигана от котлона и добавете крема сиренето. Подправете със солта и черния пипер.
7. Добавете лука, рибата тон и пастата към соса със сирене и разбъркайте добре.
8. Излейте сместа в тава. Поръсете я с галета и наредете отгоре парченцата аншоа.
9. Печете около 30 минути или докато сосът не започне да бълбука, а галетата не стане хрупкава.