След работа, изморени сте, а със сигурност сте и гладни. Да, няма как да готвите за дни наред. Понякога не ви остава време да сготвите и за следващия ден. Или за днешния. Едновременно с това вероятно ви е омръзнало от варени яйца, салати, плодове, а и със сигурност искате да поглезите семейството си с нещо топло, вкусно, домашно приготвено и здравословно.

В тези ситуации супите са най-добрите ни приятели. Не се сещаме за ястие, което да става по-бързо и едновременно с това да бъде по-удовлетворяващо за сетивата ни, но и леко - точно каквито трябва да бъдат вечерите. Предлагаме ви наша любима рецепта: крем супа от грах, мента и заквасена сметана.

#За 4 порции са ви необходими 600 грама замразен или консервиран грах, няколко стръка прясна метна, черен пипер и сол на вкус и 4 супени лъжици заквасена сметана. В подсолена вода изсипете граха, целите листенца мента и добавете черен пипер. Варете около 20 минути, след това свалете от котлона и пасирайте. Разсипете в купички, добавете във всяка от тях по лъжица заквасена сметана и няколко листенца мента и изненадайте всички още тази вечер! Добър апетит!