Великденският заек е празничен герой, който обича да крие яйцата. Често той присъства на трапезата и под формата на шоколадови фигурки. Линцеровите сладки зайче за едно вкусно предизвикателство както за небцето, така и за майсторските ръце. Пригответе ги и вашите гости ще ахнат от задоволство!

Необходими продукти:

250 г брашно
120 г масло
2 жълтъка
100 г пудра захар
желе за слепване

Приготвяне:

Брашното и пудрата захар се пресяват заедно. Сипват се в широка тава и в средата се прави кладенче. Слагат се жълтъците и маслото. Всичко това се омесва на меко тесто. След като е готово, се завива във фолио за свежо съхранение и се оставя за 2 часа в хладилника, за да стегне. 

Изважда се и се оставя за няколко минутки да се отпусне.
Разточва се на кора с дебелина около 1 см. За да не залепва, използвайте малко брашно върху плота или постелете фолио.

С формички се изрязват зайчета. В стомахчетата на половината от тях се изрязват малки сърчица или кръгчета. Пекат се в тава, застлана с хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко зачервяване (максимум 15 минути).
Оставете да се охладят върху решетка. Слепете с желе, така че то да се вижда през дупката на коремчетата на зайчетата. Поръсете с пудра захар.

 

 


Пресяват се брашното с пудрата захар,прави се кладенче и се слагат жълтъците,есенцията и мекото масло.