Необходими продукти
2 ¼ ч.ч. брашно
½ ч.ч. пудра захар
1 ½ ч.ч. захар на кристали
1 ч.ч. масло (размекнато)
4 яйца
½ ч.ч. лимонов сок
1 с.л. настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 градуса.
Смесете две чаши брашно с пудрата захар. Добавете и маслото. Бъркайте, докато тестото не се сгъсти и го разстелете в тава за печене.
Печете 15 – 20 минути, докато не придобие златисто-кафяв цвят.
Разбийте яйцата, захарта, 4 с.л. брашно, лимоновия сок и кора. Излейте сместа върху опечения вече пай.
Върнете във фурната за още 20 минути.
След като изстине, поръсете с пудрата захар.