Какво е необходимо?
500 гр моркови
4 с.л. зехтин
1 ч.л. оцет
кориандър или магданоз на вкус
щипка червен пипер лют
2 скилидки чесън
Как се приготвя?
Избирете се сочни, по-едри моркови и ги настържете на подходящо за целта ренде, за да се получат във вид на дълги и тънки пръчици, наподобяващи сламки.
Сложете морковите в дървена купа и ги овкусете с лютия червен пипер и кориандъра. Оставете ги за 30 минути в хладилника.
Загрейте зехтина и с него залейте вече охладената салата.
Добавете оцета, чесъна и щипка сол.
Салатата се разбърква и се оставя за 3 часа в хладилника да се смесят вкусовете.
Ако искате да спазите напълно азиатската традиция, можете да хапнете салатата с клечки.
.
Време за изпълнение: 45 мин.