Есента е времето, в което приготвяме различна по вид зимнина - туршии, компоти, консерви, лютеници и т.н. Но в никакъв случай не бива да забравяме и сладичкото. Хубаво е да започнем деня с любовни палачинки, апетитно намазани с плодов конфитюр или след приятна вечеря, докото навън е студено и снежно, да си подсладим душичката с филийка с масло и сладко.

Традиционно в България се приготвят сладка от череши, конфитюри от ягоди, кайсии, мармалад от сини сливи. Ние пък ще ви предложим нещо по-различно - конфитюр от сини сливи с кардамон. Ароматната подправка придава мек и приятен загадъчен вкус. Но няма да спрем дотук. Скоро очаквайте и други гурме сладости в буркани - с круши и лавандула, с портокал и шоколад. Е, хайде да оставим и малко за изненада.

Как да си приготвите нашия специален сливов конфитюр с кардамон може да видите от поредната ни красива дизайнерска страничка.

конфитюр

Бурканчето с конфитюр ще стане още по-апетитно, ако му залепите красив етикет с надпис и шапка от плат. Нужно е само да изрежете правоъгълно парче хартия или да си направите, като рециклирате непотребни изрезки, и да го украсите с печати и красив надпис. Някои домакини записват върху етикета и датата, на която е сварен конфитюрът. Така няма да объркате различните реколти.

етикети


конфитюр