Тази супа е сгряваща и нежна и е много подходяща за хора, които избягват млечните продукти. Приготвя се от предварително изпечена тиква, което пък пести време. Убедете се сами:

За 4 порции:

2 с.л. масло или гхи
2 см. корен от джинджифил, настърган
4 скилидки чесън, обелени и счукани
4 ч. чаши печена тиква
1/2 ч. чаша кокосово мляко
1 1/2 ч. чаша бульон или вода
сол и черен пипер на вкус

В тенджерка и на среден огън загрейте маслото, а в него леко сгответе джинджифила и чесъна. След като ароматът им се усили, добавете тиквата, млякото и бульона. Разбъркайте. Можете да пасирате направо в тенджерата или да преместите в пасатор – кана. След като пасирате до получаване на хомогенна смес, овкусете със сол и пипер и оставете да покъкри 15 минути. Сервирайте като декорирате с малко кокосово мляко, сметана или слънчогледови семки.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Със съдействието на www.artofrealfood.com