Днес, ви подсказваме кои плодове да използвате във формите за лед, за да придадете не само повече фантазия на вашите напитки, но и да обогатите менюто с повече витамини и цветове.
Цитрусови парченца
Кората от портокал или лимон ще придаде изключително освежаващ вкус на леда. От друга страна тя съдържа и определена доза витамини, които ще направят ледчетата много по-здравословни. Ако разполагате с по-големи (продълговати) форми за лед бихте могла да използвате и парчета плод.
Горски плодове
Малини, капини или череши... може да използвате каквито горски плодове искате, според личните вкусове на всеки.
Киви
След като обелите плода, нарежете го на средно голени кръгчета, като всяко едно от тях го разделяте на четири, за да се получат фини резани киви. Както повечето от нас знаят, кивито е много полезно за здравето и затова го препоръчваме.
Грозде
Независимо дали ще изберете бяло или черно грозде, няма да сбъркате. Единствено трябва да подберете зрънцата с големина, която да може да влезе във формата за лед.
Ананас или манго
Ако сте на търсене на по-екзотичен вкус ви предлагаме да опитате с манго или ананас. Разбира се, тези специални кубчета лед се слагат в съответната напитка, чийто вкус няма да се пресече с този на използваните за леда плодове.