Днес, ви подсказваме кои плодове да използвате във формите за лед, за да придадете не само повече фантазия на вашите напитки, но и да обогатите менюто с повече витамини и цветове.

Цитрусови парченца
Кората от портокал или лимон ще придаде изключително освежаващ вкус на леда. От друга страна тя съдържа и определена доза витамини, които ще направят ледчетата много по-здравословни. Ако разполагате с по-големи (продълговати) форми за лед бихте могла да използвате и парчета плод.

Снимка: Thinkstock

Горски плодове
Малини, капини или череши... може да използвате каквито горски плодове искате, според личните вкусове на всеки.

Снимка: Thinkstock

Киви
След като обелите плода, нарежете го на средно голени кръгчета, като всяко едно от тях го разделяте на четири, за да се получат фини резани киви. Както повечето от нас знаят, кивито е много полезно за здравето и затова го препоръчваме.

Снимка: Thinkstock

Грозде
Независимо дали ще изберете бяло или черно грозде, няма да сбъркате. Единствено трябва да подберете зрънцата с големина, която да може да влезе във формата за лед.

Снимка: Thinkstock

Ананас или манго
Ако сте на търсене на по-екзотичен вкус ви предлагаме да опитате с манго или ананас. Разбира се, тези специални кубчета лед се слагат в съответната напитка, чийто вкус няма да се пресече с този на използваните за леда плодове.

Снимка: Thinkstock