Най-хубавото на тази рецепта
е, че не само можем да си приготвим това чудно и любимо на цялото семейство сладкишче с готови кори, а и да се насладим на едно превъзходно постно ястие.
За да си угодим, ни трябва
само малко време и желание, 4 едри ябълки, 2 дюли, 2 стабилни резена тиква, шепа стафиди, 8 с.л. кафява захар и 10-тина ч.л олио, канела и джинджифил за здраве и аромат и, разбира се, голяма доза любов и добро настроение.
Ето как да си направим върховния щрудел най-бързо:
След отварянето на пакета с готовите кори, застиламе коричка, напръскваме равномерно по цялата повърхност с олиото, върху нея поставяме втора коричка, отгоре сипваме настърганата смес от ябълката, тиквата и дюлята. Поръсваме с лъжичка кафява захар, щипка канела и джинджифил, като не забравяме да прибавим към така разположената плънка и няколко стафидки. Загъваме на руло и подреждаме в намазаната с олиото тавичка. По същия начин се приготвят и останалите кори.
Печем в предварително загрята фурна на 240-250 градуса с продължителност около 20-30 минути.
Ако пък все пак не сме сред представителите
на чак толкова строгите пости, 4-5 минути преди да извадим изпеченото сладко изкушение, по арменски маниер обливаме порозовелите корички със заливка от 150 гр прясно мляко, 2 яйца и щипка ванилия.
След изваждане 10-тина минути изчакваме кулинарното ни произведение да застине и поръсваме (по желание) с пудра захар.
Готово е! Сладко е! Върха е!