Ако ви се ще да опитате нещо необичайно, но наистина вкусно, предлагаме ви да опитате да си направите плодов или зеленчуков чипс. Продуктите, измежду които можете да избирате са много: моркови, червено цвекло, банани, ябълки, киви, ананас, кокос, тиквички, и, естествено, картофи.
Всъщност можете да експериментирате с каквото пожелаете. Ентусиасти са изпробвали и чипс от броколи, спанак и дори домати. Въпросът е какво ви се похапва, всичко останало е напълно възможно за изпълнение.
Технологията на приготвяне е еднотипна при всички продукти: нарязвате на тънко, поръсвате с малко галета в случай, че зеленчукът е малко по-мокър, отколкото трябва, овкусявате по желание и печете в предварително загрята фурна на високи градуси и вентилатор.
За тези от вас, които си падат по по-интересните комбинации, предлагаме да приготвите подходящ за случая сос, в който да топвате домашния си чипс. Успех и добър апетит!