Шеметен вкус за празничните дни, когато никой няма правото да ви откаже второ допълнително парче! ;)

Продукти за 1 торта (ок. 16 парчета):

2 пакета бишкоти (всеки от по 6 броя)
4 с.л. сладко шери или ликьор
Настърганата кора и сока от 1 лимон
400 г десертно сирене рикота
200 г млечен шоколад
500-600 г добре узрели кайсии

Приготвяне:

В подходящ съд за печене подреждаме бишкотите. Междувременно смесваме шерито или ликьора, лимоновия сок, лимоновата кора, сиренето рикота и 2/3 от шоколада. Нанасяме получения крем на дебел пласт върху бишкотите, докато се покрият напълно. Подреждаме втори ред бишкоти, намазваме по-тънък пласт от крема отгоре и отстрани. Накрая нареждаме нарязаните на половинки кайсии с вътрешната страна нагоре плътно една до друга, поръсваме ги с останалата част от настъргания шоколад и във всяка вдлъбнатинка посипваме щипка кафява захар.

Запичаме в предварително загрята до 180-200 градуса фурна за около 1-2 минути, докато шоколадът се разтопи, а захарта се карамелизира съвсем леко. Украсяваме със също така карамелизирани орехови ядки.

И сладкото удоволствие е пред нас в цялата си неустоимо великолепие!