Представяме ви апетитна рецепта, която научихме от Мама Недка Купенова и Мария Данчева, които участваха в телевизионния формат "Мама готви по-добре" по bTv.
Нужните продукти за 4 порции:
500 г кайма
5 яйца
галета
черен пипер
чубрица
сол
олио за пърженето
За топлата салата от зеленчуци на грил:
патладжан
тиквичка
чушка
домат
сол
олио
балсамов оцет
Начин на приготвяне на яйцата:
Сварете 4 яйца, охладете ги и ги обелете.
Омесете каймата с 1 яйце, галета, черен пипер, чубрица и сол.
Направете 4 топчета от каймата като във всяко сложете по едно от сварените яйца. Оваляйте ги в галета и ги изпържете в олио до готовност.
Начин на приготвяне на топлата салата:
Нарежете на тънки филийки патладжан, тиквичка, чушка и домат.
Намажете ги с олио, поръсете ги със сол и ги изпечете на грил тиган.
Когато са готови ги овкусете леко с балсамов оцет.
Подредете салата стъпаловидно и я сервирайте към яйцата.