Идеалната храна за жената е вкусна, лека и красива. Така с едно ястие се задоволяват цели 3 женски каприза – не просто да се нахрани, а да е гурме; да е нискокалорично; да бъде удоволствие не само за небцето, а и за очите. Капризи ли? Всъщност съвсем приемливи изисквания, на които държи жената с вкус.

Намираме нещо наистина вкусно, леко и красиво аранжирано в ресторант 106 – терин от овче сирене със зеленчуци. Ресторантът е доста приятен. Намира се на центъра на София, което, разбира се, има както своите плюсове, така и минуси. Дори отварянето на бутилка квалитетно вино и любезните думи на сервитьорите не могат да заглушат шума от постоянно преминаващите наоколо автомобили и трамваи. Елегантната обстановка обаче е чудесен повод да извадите от гардероба си страхотната малка черна рокля, която все още не сте обличали.

Теринът представлява сложна конструкция от три плочки овче сирене, между които са се сгушили печена червена чушка и грилована тиквичка. Всичко това допълнително гарнирано с крем сирене, копър, рукола и връхчета свежа салата. За допълнителен вкус теринът е аранжиран с тънки резенчета репички, маслинови кръгчета и чери доматки.

Снимка: LadyZone.bg

Плюсове:
Съчетанието от сирена, свежи и термично обработени зеленчуци е наистина превъзходно. Още повече, че определено си личи качеството на използваното овче сирене.

Минуси:
Четирите етажа от овче сирене и допълнението от крем сирене са прекалени дори за вкуса на човек, който обожава сирена. Може би е нужно млечната „сграда” да бъде малко по-ниска, за да е по-балансирано.  

Предястието беше част от авторското меню на ресторант 106 в седмицата на Авторската кухня на Бакхус.