Продукти за 6 чаши:
400 г безсолна извара
400 г сирене "Маскарпоне”"
5-6 с.л. ликьор от вишни
100 г захар
½ кг ягоди
150 г маслени бисквити
Ок. 150 мл силно гъсто еспресо
Какао за поръсване
Приготвяне:
Разбъркваме изварата, десертното сирене, ликьора и захарта до получаването на плътна гладка консистенция. Отделяме няколко ягоди за украса, а останалите нарязваме на тънки филийки.
Подреждаме плодовете около вътрешната страна на чашата, между тях на дъното слагаме няколко бисквитки и ги обливаме с еспресо. Покриваме ги с 2-3 с.л. от крема. Слагаме втори ред бисквитки, които отново заливаме с еспресо и покриваме с крем. Поръсваме с нарязани ягоди и завършваме с крем. Оставяме десерта да се охлади 30 минути. Преди сервиране поръсваме с какаото и украсяваме с ягоди.
Ягодовият крем тирамису се допълва чудесно с чаша нежен ликьорен коктейл... ;)