Ягодови сърца с шоколадова глазура – как ви звучи? Вкусно и изкушаващо, нали? Комбинацията от ягоди и шоколад е завладяваща, а характерната за нея сладост, примесена с обаятелен плодов аромат е подобаваща за наближаващия ден на влюбените.

Продукти за 10 ягодово-шоколадови сърца:
пергаментова хартия
10 ягоди
1 ½ млечни или натурални шоколада, начупени на парченца
1 ч.л. рапично или кокосово масло
метална или стъклена огнеупорна купа
клечки за зъби

Приготвяне:
Почистените от дръжките ягоди се измиват, след което всяка се разрязва на две половинки. Поставят се с разрязаната част надолу, като половинките се прикрепват една за друга с помощта на клечка за зъби така, че клечките леко да стърчат от едната страна. Получава се ягодово сърце.

Шоколадовите парченца се поставят в стъклена или метална огнеупорна купа и на водна баня се разтопяват заедно с малко кокосово или рапично масло до състояние на гъст шоколадов крем. Същият се бърка внимателно с лъжица, за да стане гладък. Купата се оставя за минута-две настрана, за да се поохлади леко.

Подредените върху пергаментова хартия ягодови сърца се намазват с тънък слой шоколадов крем с помощта на лъжичка. Кремът трябва да покрие плътно „сърцата”. Заедно с пергаментовия лист всички те се поставят в хладилник за 1 до 3 часа, докато се втвърдят. След това клечките се изтеглят внимателно.

Шоколадовите сърца се подреждат в подходящ съд и по желание се апликират с разноцветни захарни пръчици.