Кой не обича ягоди? Кой не обича разкошни любовни ягоди, поднесени с много любов! Колкото и клише да прозвучи - Св. Валентин не би бил същият ако няма ягоди в празничното меню. Затова ви представяме нова рецепта как да приготвите сладкия плод, изпълвайки го с много любов и нежност.
Продукти за 24 броя:
480 г млечен шоколад
2 с.л. масло
24 пресни ягоди със стеблата
други идеи за топинг: счукани орехи, кокосови стърготини, цветни захарни топченца, натрошени бисквити
разтопен бял шоколад за декорация или цветни захарни сърчица за декорация
Приготвяне:
Покрийте дъното на голяма тава с пергаментова хартия и оставете настрана. Разтопете шоколада на водна баня.
Бъркайте, докато се образува гладък крем. Добавете маслото и отново бъркайте до хомогенизиране.
Потопете всяка ягода в шоколадовата смес, като я държите за стеблото. По желание оваляйте шоколадовите ягоди в цветни захарни сърчица. Наредете плодовете в тавата върху пергаментовата хартия и ги сложете в хладилнк. Продължителността може да варира от 20 минути до 1 денонощие.
След това, по желание, декорирайте сърчица с помощта на бял разтопен шоколад.