Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
брашно
1 яйце
2 ч. л. мляко или вода
1/4 ч. ч. захар
1/2 ч. л. смлян кимион
1/4 ч. л. смляно индийско орехче
1/4 ч. л. джинджифил
1/8 ч. л. кардамон
1/8 ч. л. карамфил
щипка сол
ябълков конфитюр
пластмасова или метална формичка
Разтворете бутер тестото върху леко набрашнена повърхност. Ако е прекалено дебело, го разточете леко, така че да стигне дебелина около 0,5 см. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Разбийте яйцето с водата. В друга купа смесете захарта, подправките и солта. Намажете формичките с разбитото яйце и поръсете с подправената захар.
Печете 15 минути на 200 градуса.
Когато сладките леко изстинат, ги слепете с ябълков конфитюр.