Кралските печурки (тъмнокафяви) са по-вкусни от обикновените. Може да ги приготвите за дни на пости, пълнени с целина и чесън или да направите едно богато предястие, като ги напълните със сьомга и сирене "Крема". Следват двете рецепти, всяка за 4 порции.

Пълнени постни печурки на скара

Необходими продукти

8 средно големи кралски печурки

1 стрък сладка целина

1 скилидка чесън

2 стръка магданоз

2 стръка копър

1 с.л. зехтин

Черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват добре. Пънчетата им се отделят и се нарязват на дребно.

Стръкът целина, магданозът и копърът се нарязват на ситно. Слагат се в блендер заедно с обелената скилидка чесън, нарязаните пънчета и зехтина. Миксират се и се овкусяват с черен пипер и сол. 

С готовата смес се пълнят гъбите и се нареждат на скара във фурната за 10 минути на 180 С градуса.

 

Пълнени печурки със сьомга

Необходими продукти за 4 порции

8 средно големи печурки 

8 лентички пушена сьомга 

125 г  сирене "Крема" 

50 г краве масло 

1/2 връзка свеж копър 

2 с. л. зехтин 

Сол на вкус

Начин на приготвяне

Гъбите се запичат за 5 минути на 180 С градуса на скара, като във всяка се слага парче масло.

Копърът се нарязва на ситно и се смесва със сиренето в купа, заедно със зехтина.

От сьомгата се оформят широки фунийки, които се поставят в печурките и вътре се напълват с пастата от сирене.

Гъбите се поднасят като охладено предястие.

Разнообразие от рецепти може да намерите в новия ни сайт Bistro.bg