Има деца, които са доста злояди, и храненето им е истинско преследване с паницата и лъжицата. В такива случаи трябва да прибегнете към една малка хитрост - поднесете храната в атрактивна форма, така че да привлечете детското внимание. За да оформите пържените яйца, използвайте  тефлонови формички на зайчета, мечета или жабки, правете личица върху филийките за сандвичите, а за макароните изберете от този вид, които са с буквички или цифри.

Ето и една рецепта за забавен крем с рибка. Десертът е лек и вкусен, подходящ за деца над 1 годинка.

Продукти:

100 мл прясно мляко  
1 жълтък
1 ч. л. царевично нишесте 
1 ч. л.  захар

1 добре узрял банан 2 с. л. пълномаслено кисело мляко

Сложете прясното мляко да се загрее на котлона. В отделна купа разбийте жълтъка, захарта и царевичното нишесте. Отстранете млякото от котлона и добавете яйчната смес на тънка струйка, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Пасирайте банана и го смесете с киселото мляко. Добавете и тази смес към крема. Изберете силиконови формички с релефна фигурка на дъното. Измийте ги и ги подсушете добре. Налейте сместа и оставете да се охладят. Работете бързо, защото царевичното нишесте стяга млякото за няколко минути. Преди да извадите крема от фомичките, ги потопете за няколко минути в хладка вода. Обърнете върху чиния, така че фигурката да бъде отгоре. Може да залеете с шоколадов сироп или да добавите смлени орехи и пресни плодове.