Три са основните съставни части на това не съвсем постно изкушение – палачинките, салатената смес и дресинга. Можете да си купите готови палачинки или да си ги приготвите вкъщи. Подходящо ястие за дните преди Великден. А, и не се плашете от факта, че палачинката е дебела. От тея няма да надебелеете! ;)

Продукти за 10 бр. палачинки

400 г сладка царевица
3 твърдо сварени яйца
Половин прясна зелка
1 голяма глава червен лук
1 зелена люта чушка
1 авокадо
½ връзка магданоз
10 листенца мента
Сок от 1-2 лимона
2 с.л. квасена сметана
2 с.л. кисело мляко
2-3 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус

Как се приготвя тази пухкава съблазън:

В голяма купа слагаме месестата част на авокадото, нарязана на зарчета, 3 белтъка, царевицата, нарязаните на фини ивички люта чушка, зеле, лук и магданоз.

В друг съд приготвяме дресинга, като намачкваме жълтъците заедно със сметаната и киселото мляко. Добавяме лимоновия сок и зехтина. Заливаме салатата с получения сос, разбъркваме и я разпределяме върху палачинките. Завиваме ги на руло и съвършенството е постигнато.

Изборът за украса се пада на вас и вашата фантазия... ;)