И запечени в тестото, и поръсени върху сладкиша, боровинките запазват и очароват със самодивския си аромат и нежно тръпчивия си приказен вкус.

Продукти:

500 г брашно
3 яйца
Отделно 3 белтъка
400 г пудра захар
2 с.л. захар
200 г масло
500 г черни боровинки
Бакпулвер

Приготвяне:

Брашното се пресява и се смесва с маслото, с 200 г от пудрата захар, бакпулвера и 3-те яйца и 2/3 от леко миксирани с 2 с.л. захар боровинки. Замесва се тесто и се разстила в тавичка за печене на пласт, дебел около 2 см. Пече се, докато придобие златистокафяв цвят. След като изстине, отгоре се намазва с разбитите на сняг белтъци и останалата пудра захар. Накрая върху сладкиша се поръсват пресните боровинки и voila... сладкишът е готов за сервиране.

Приятна боровинкова наслада!