Какво е необходимо?
За четири порции:
250 - 300 гр. бейби калмарчета
50 гр. кашкавал
една малка клава лук
3-4 скилидки чесън
един малък домат
лютив червен пипер
черен пипер
босилек
соев сос
чаша бяло вино
масло
сол
Как се приготвя?
Сварете калмарчетата в тенджерка, в която предварително сте кипнали една чаша вода и една чаша вино с една чаена лъжичка сол.
Докато се варят, смелете много добре в блендер или с пасатор домата, лука и чесъна и прецедете пюрето, за да стане съвсем гладко. В тиган запържете в масло червения и черния пипер и добавете соса, който трябва да изври до сгъстяване.
Измийте сварените калмарчета със студена вода и във всяко от тях поставете парченце кашкавал, оваляно в босилек. Наредете ги в чиния и ги залейте със сгъстилия се горещ сос, така че да се разтопи кашкавалът.
Украсете с пресен босилек или магданоз.
Време за изпълнение: 40 минути