Картофите са основна и вкусна храна. Но нека излезем от шаблона - стига вече пържени пръчици или картофи не фурна. Предлагаме ви нещо различно и интересно.
Съставки
1 ⅔ ч. ч. картофи, сварени и нарязани на кубчета
1 яйце
2 с. л. картофено нишесте
сол
пипер
2 с. л. пармезан
3 с. л. мляко
Как се правят?
Топлите картофи се намачкват. Към тях се добавя яйцето, млякото, солта, пипера и пармезана.
Всичко се обърква до хомогенност.
Трябва да се получи пюре с мека, рядка консистенция.
Сипва се в пош, или фуния, направена от вестник или найлон.
В загрято олио се шприцоват спирали.
Пържат се, докато станат златисти.
Извадете с решетъчна лъжица и оставете да се отцедят върху хартия.
Сервират се с млечен или доматен сос.