Запознайте се с няколко плодови изкушения, които несправедливо са наречени с прозаичното име "супи”. В различните европейски страни тези нежни десертни гозби си приличат по начина на приготвяне, а се различават по плодовете, които са в основата на всяка една от тях. Вероятно в първия момент ще ги възприемете като компоти, но всъщност това не е така, тъй като технологията за направата им е съвсем различна. Когато си ги измайсторите, сами ще се убедите, че могат да бъдат наречени само и единствено вълшебства. Всички рецепти са за 4 порции:

>>

Немска с малини

Продукти:

500 г малини (пресни или замразени)
100 г захар
40 г нишесте
щипка сол
500 мл бяло вино
500 мл вода
бишкоти

Приготвяне:

Измитите малини се поръсват с половината от захарта и ги слагат в хладилника. Нишестето се разбива с водата, щипка сол и останалата захар и се сварете за няколко минути. Сваля се от огъня и се добавя виното. След като поизстине леко, се залива с малините. Поднася се с бишкотите.