Както и с каквото и да го готвите, пилешкото винаги придава изтънченост, лекота и нежен вкус на всяко блюдо.
Пиле тортиля
За 4 порции:
Намажете 4 пилешки гърди със зехтин и запечете във фурната за ок. 15 минути. Охладете и след това ги разкъсайте. Разбъркайте пилето с 1 ч.ч. настърган чедър и го завийте в царевична тортиля (лесно ще ги откриете в повечето големи супермаркети). Подредете в тава и залейте с млечно-чеснов сос. Поръсете с още чедър и запечете за 15-20 минути в предварително загрята фурна.
Печено пиле с кашкавал и ананас
За 4 порции:
Разбъркайте 2 ч.ч. трохи от пресен хляб, ½ ч.ч. настърган кашкавал и 2 с.л. разтопено масло Подредете пилешкото в тава, подправете със сол и пипер. Отгоре разтопете микса от трохи и кашкавал. Покрийте с фолио и печете за около 20 минути. Към края махнете фолиото, наредете кубчета ананас и запечете до златисто. Избора на гарнитура предоставяме изцяло на вашата кулинарна фантазия.