Нежният и сочен натюрел на ябълките придава на всяко блюдо – основно и десерт –деликатен вкус и великолепие

Пиле с ябълки и портокали

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете в голяма, намазана със зехтин тава за печене, 700 г картофи (нарязани на тънки филийки), 350 г зелени ябълки (нарязани) и 1 голяма глава кромид лук (нарязана на тънки пръстени). Добавете 1 дафинов лист, 2 клонки магданоз, 1 нарязан стрък целина и кората на 1 портокал, ситно настъргана. Подправете с по ¼ ч.л. смлян карамфил и бахар, с ¾ ч.л. канела, черен пипер и щипка сол.

Подредете 8 пилешките гърди в средата на тавата и ги поръсете с щипка сол и черен пипер. Залейте с 285 мл прясно изцеден портокалов сок, намажете с 1 с.л. зехтин и посипете с 2 равни с.л. галета. Запечете във фурната 1-1 ½ часа до образуване на хрупкава коричка. Извадете дафиновия лист, украсете и поднесете. 

 

Пиле с мед и портокали >>