Ако все още ви е останала по някоя и друга мръвка от коледната пуйка или от бялото месо на пилешкото, ви предлагаме 5 супербързи и съблазнителни ястия, приготвени от остатъците на птичите гозби по Коледа. Ако все пак сте им видели сметката, Нова година иде, така че при всички случаи ще имате шанс да се възползвате от идеите ни. Всяка една от рецептите е за са 4 порции:

Кралско пуешко с ориз и зеленчуци

Смесете 4 ситно нарязани стръка зелен лук и 100 г нарязани почистени сушени кайсии със 100 мл сметана и 100 мл кисело мляко. Добавете 1-2 ч.л. къри паста. Добавете 300 г нарязано на кубчета готово пуешко. Сварете 600 г замразен ориз със зеленчуци в дълбок тиган според указанията на опаковката. Добавете сместа с пуешкото и сметаната към сместа с ориза и разбъркайте на тих огън за 2-3 минути, като бъркате често. Сервирайте веднага.