Време е за къпини! Тези приказни горски плодчета могат да се похвалят с чудесния си вкус не само в естествения си вид, но и като допълнение към летния десерт. Предлагаме ви четири нежни и леки сладки изкушения, които едва ли биха били толкова прекрасни на вкус и аромат без впечатляващото присъствие на къпините в тях.

Супа от къпини

300 г къпини и няколко резенчета лимонова кора се добавят към 500 мл вода и се варят около 15 минути. Прибавят се 20 г нишесте, разтворено в студена вода, и щипка сол. Преди поднасяне към къпиновата супа се капват няколко капки лимонов сок и 1 ч.л. мед. За финал може да се украси с шепа горски плодове.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Плодова салата с къпини

Плодовете, една част от които са намачкани, се смесват с малини и боровинки. Поръсват се със захар и се оставят 1-2 часа в закрит съд в хладилник. Преди поднасяне горските плодчета се покриват с кисело мляко или квасена сметана и се разбъркват.