Островърхи вещерски шапки, отровно зелени маски, кървави усмивки, дълги, изкривени нокти - ако виждате това по магазините или срещате хора, купили си тези артикули, значи Хелоуин наближава. Освен зловещите и забавни маскировки, този празник е свързан и със сладкишите, които децата събират от къщите, които са посетили. "Пакостили лакомство?" е поканата, която отправят и често в кошниците им се изсипват бонбони и сладкиши, за да не се сдобият стопаните с боя по къщата, скрити обувки или друг номер. 

Предлагаме ви 4 рецепти за хелоуински сладкиши, които са не само с атрактивен външен вид, но и ужасно вкусни! Подбрали сме сравнително лесни предложения, така че дори и да не харесвате празника и да не искате да влагате усилия, да можете да ги направите. Ако пък решите да се развихрите, ще се радваме да ни споделите вашите снимки и коментари, свързани с десертите. 

Напукани сладки за Хелоуин

Напуканите сладки са едни от най-ефектните и лесни сладки, които може да приготвите. Ефектът от напукването прави много подходящо съчетанието от два цвята. За Хелоуин избираме черно и червено, а сладките са хем вкусни, хем със забележителен външен вид.

Снимка: Pinterest.com

"Кървави" шоколадови чашки само с 3 съставки

Тези "кървави" чашки са вкусни и... страшни. Тяхната "кръв" е от малиново сладко и са супер подходящи за Хелоуин. Защо са идеалната рецепта? Защото съдържат само 3 съставки. Това ги прави невероятно лесни за правене. Още по-лесни са за хапване. За да ги оформите, са ви нужни хартиени кошнички. В тях се излива шоколадът, който е обвивката на малиновата "кръв". 


Печени зеленчуци за Хелоуин

С фенери от батат, вещерски шапки от цвекло, призраци от картофи, този Хелоуин ще е не само забавен, но и здравословен. Кой е казал, че на този ден трябва само да се ядат огромни количества бонбони? Тези забавни зеленчукови формички са красиви и вкусни. За да ги направите, е нужно първо леко да ги сварите, за да омекнат достатъчно и да бъдат изрязвани. Забавлявайте се! Макар да е Хелоуин - няма страшно!


4. Лесен шоколад с призраци на Хелоуин


Това е една лесна и много интересна рецепта за Хелоуин. Децата ще бъдат във възторг от получения шоколад на призрачета. Нужни са ви само два вида шоколад или шоколадов чипс (капки) - бял и черен; и пергаментна хартия или силиконова подложка за печене. Важно е да ползвате качествен шоколад, за да сте сигурни, че след разтопяването той отново ще се втwърди и ще се получи блокче. Препоръчваме да ползвате или готови качествени шоколади или шоколад за готвене под формата на чипс или капки. Може да си поиграете с цветовете и да оцветите белия шоколад с лилава или оранжева сладкарска боя. Използвайте го за основа, а върху него по описания начин направете бели призрачета.