Независимо, че са предястия, тези яйчени съблазни могат прекрасно да заместят и основното блюдо. Знаем, че яйцата са първият представител на т.нар. суперхрани. В тях има достатъчно количество пълноценни протеини, белтъчини и въглехидрати, а ястията с тях спокойно можем да приемем за класика в жанра.
Яйчена салата с авокадо и домати
Продукти:
8 малки домата
3 твърдо сварени яйца
2 плода авокадо
50 г краве масло
1 с.л. рибен пастет
сока от ¼ лимон
сол
лист маруля
Приготвяне:
Нарежете всеки един от доматите на шест, без да стигате до основата. Разбийте мекото масло със сол, добавете нарязаните много на ситно яйца, намачканите на пюре два плода авокадо, рибния пастет и лимоновия сок. С шприц нанесете сместа между резените домати и украсете с лентички маруля.
Яйчена салата с картофи
Продукти:
900 г картофи
4 твърдо сварени яйца
1 лимон
100 г краве масло
черен пипер
червен пипер
сол
Приготвяне:
Сварете картофите цели, обелете ги и ги нарежете. Добавете нарязаните на едро яйца. Подправете и полейте със сгорещено масло. Сервирайте салатата топла. Но поднесена и студена, тя няма да изгуби от чара си.