След кулинарните симфонии в оранжево и лилаво, дойде ред и на жълтото...

Жълтите чушки, сладката царевица, лимоните и бананите, изобщо – всичко що е обгърнато от блясъка на слънцето е съкровищница на ценни хранителни вещества. Тук е бета-криптотанксинът (фитохимикал, който предпазва от сърдечни болести и помага за междуклетъчната обмяна на витамини и минерали). Тук е и така безценният за човешкия организъм витамин С. Тук е и фолиевата киселина, и кератоноидът бета-каротин. Каротеноидите в жълтите плодове и зеленчуци засилват имунитета, засилват зрението и нормализират нивото на холестерол.

Крем супа с жълти чушки

Продукти:
3 жълти камби
1 глава лук
1 глава целина
4-5 картофи сварени картофа
1 стрък мащерка
 500 мл зеленчуков бульон
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Нарежете на ситно лука, чушките и целината , след което запържете в зехтина първо лука и целината, а след като омекнат, добавете чушките и мащерката.  Оставете всичко да се задуши за около 5 минути. След това прехвърлете всичко в бульона заедно с картофите и оставете да ври 10 минути. Извадете мащерката, пасирайте супата и прецедете. Крем супата може да поднесете топла или студена.