Супата е не само вкусна храна, но и ястие, което пази традициите на дома. В тенджерата освен месо и зеленчуци, сякаш вълшебна ръка слага щипка любов, капка щастие и 1 с. л. усмивки. Тази ръка обикновено е на майката. Сигурно ви се е случвало да сготвите супа по нейна рецепта, но тя така и да не се получи същата на вкус. Каква ли е магията?


Празнична пилешка супа

Измийте едно цяло пиле. С домашното винаги се получава най-хубавата супа. За да придобие леко опушен вкус, пилето може да се опърли, като предварително се увива във вестник, който се запалва. Това обгаря кожата и месото и се получава по-фин вкус.

Пилето се слага да вари в студена вода. Щом течността заври, прибавете щипка сол, 1 глава лук, нарязана на ситно, 1-2 моркова, 1 резен целина, 2-3 корена от магданоз, няколко зърна черен пипер и 2-3 дафинови листа. След като поври известно време, към бульона добавете шепа фиде.

Пилето се разчупва на отделни парчета – кълка, крилца, гърди. Всяко парче се  задушава съвсем за кратко в масло. Готовото месо върнете в супата.

Застройте с 1 яйце, разбито с малко кисело мляко и бульон от супата. Яйчната смес се добавя, когато супата е леко охладена, за да не се пресече.

Поръсете готовата супа със ситно нарязан пресен магданоз.

Снимка: Thinkstock