Орехов пай

Продукти за 6 порции:
250 г брашно
½ пакетче бакпулвер
100 г краве масло, твърдо
3 яйца
400 г захар
200 г почистени орехи

Приготвяне:
Пресейте брашното с бакпулвера. Нарежете маслото на парченца и го намачкайте с брашното на трохи. Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците до бяло със 100 г захар. Смесете жълтъците с брашнените трохи, замесете еластично тесто. Покрийте го с хартия за печене и сложете в хладилника за час. Леко подсушете орехите във фурната, смелете ги и ги смесете със  100 г захар. Разточете тесто, сложете в тава и оформете стени. Отгоре сипете орехите разбийте белтъците с останалата захар. Сипете ги върху орехите и запечете в загрята на 180 градуса фурна. Оставете тавата вътре, докато изстине. Преди да поднесете, украсете с орехови ядки и кафени зрънца.