Кафето е най-важното хранене за деня - казват любителите на тонизиращата напитка. Но този продукт може да се консумира по още много иразлични начини, а не само като освежаваща напитка. Как ви звучи например - карамелизиран в кафе и кленов сироп бекон? Екзотично, нали? Дали е вкусно, ще разберете само ако го опитате.

Глазиран бекон с кафе и кленов сироп

За тази рецепта много често се използва утайката от кафе. В конкретния случай обаче един от продуктите е шот еспресо.

Продукти:
12 парчета тънко нарязан бекон
малка чаша силно еспресо
1 с. л. кленов сироп
1 с. л. кафява захар



Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете тава с хартия за печене и подредете парчетата бекон. В малка купа смесете еспресото със сиропа и захарта. Намажете с четка всяко парче бекон. Запечете за 10 минути. Внимателно обърнете бекона и го намажете от другата страна. Оставете да се пече още 10 минути.