Доматен тарт

Продукти:
8 домата, нарязани на половинки
1 лист бутер тесто
20 г масло
4 ч.л. зехтин
2 ч.л. оцет балсамико
сол и черен пипр на вкус
листенца пресен босилек за украса

Приготвяне:
Загрейте маслото и 2 с.л. зехтин на средна температура. Добавете доматите със срязаната страна към дъното. Намалете температурата и задушавайте 20 минути, докато омекнат. Подредете доматите с вътрешността към дъното върху намазнена тавичка за печене. Покрийте с тестото и махнете излишните части от бутера. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна около 15 минути, докато тестото покафенее и леко бухне. Оставете 5 минути настрана, за да изстине. Обърнете го в чиния за сервиране. Смесете оцета и останалия зехтин. Поръсете със сместа тарта. Овкусете със сол и черен пипер. Украсете отгоре с листенца босилек.