Пилешко с авокадо

Продукти:
4 пилешки филета
5 с.л. олио
3 с.л. сос табаско
4 големи домата
1 глава лук
80 г чорбаджийски чушки
3 с.л. бял винен оцет
сол и черен пипер
захар
120 г сирене гауда
2 плода авокадо

Приготвяне:
Мариновайте месото с 1 с.л. олио и соса табаско и оставете за около 1 час. Нарежете доматите и лука на ситни кубчета, а чушките – колелца. Овкусете зеленчуците с винегрет от оцета, сол и черен пипер на вкус, 1 щипка захар и 2 с.л. олио. Поръсете пилешкото със сол и го изпържете от всички страни в останалото олио. Разполовете авокадото, обелете го и го нарежете на ивици. Наредете ги върху всяко пилешко филе и поръсете с настъргано сирене. Покрийте с алуминиево фолио и печете 5 минути само отгоре в предварително загрята на 250 градуса фурна. Поднесете месното блюдо със салатата.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos