Бутер лодки с шунка и броколи

Продукти за 4 порции:

270 г дълбоко замразено бутер тесто
400 г броколи
1 глава лук
4 резена шунка
200 г сметана
сол
черен пипер
75 г настърган кашкавал
2 ч.л. песто

Приготвяне:

Извадете тестото от фризера и го оставете на стайна температура за кратко. Накъсайте броколите на малки розички, нарежете лука на ивички, а шунката – на зарчета. Разгънете тестото и с нож направете 4 напречни ивици. Средата на всяка от тях разтеглете малко на ширина. Намажете със сметаната, като оставите една ненамазнена ивица в края. Разпределете броколите и подправете със сол и пипер. Отгоре наредете шунката и лука. Поръсете с настърган кашкавал. Печете около 20 минути. След като извадите "лодките" от фурната, разпределете на всяка по ½  ч.л. песто.

Снимка: wonderlandcookings.blogspot.com

Мини щрудели с плънка от зеленчуци и кайма

Продукти:

4 листа (по около 80 г) бутер тесто
1 глава лук
1 скилидка чесън
½ люта чушка
½ жълта чушка
250 г китайско зеле
200 г кайма
1-2 с.л. олио
сол
черен пипер
1 жълтък
2 с.л. прясно мляко
½ връзка зелен лук

Приготвяне:

Двата вида лук нарежете на ситно заедно с лютата чушка. Жълтата чушка оформете на кубчета, а зелето – на ивици. Запържете каймата в загорещеното олио, добавете нарязаните зеленчуци и гответе още 10 минути. Подправете и оставете сместа да изстине. От размразеното на стайна температура тесто оформете квадрати със страна 20 см. Разпределете плънката, завийте и завъртете краищата като опаковка на бонбон. Намажете със смес от жълтък и мляко, печете 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Снимка: recalls.gov.au