Бутер лодки с шунка и броколи

Продукти за 4 порции:

270 г дълбоко замразено бутер тесто
400 г броколи
1 глава лук
4 резена шунка
200 г сметана
сол
черен пипер
75 г настърган кашкавал
2 ч.л. песто

Приготвяне:

Извадете тестото от фризера и го оставете на стайна температура за кратко. Накъсайте броколите на малки розички, нарежете лука на ивички, а шунката – на зарчета. Разгънете тестото и с нож направете 4 напречни ивици. Средата на всяка от тях разтеглете малко на ширина. Намажете със сметаната, като оставите една ненамазнена ивица в края. Разпределете броколите и подправете със сол и пипер. Отгоре наредете шунката и лука. Поръсете с настърган кашкавал. Печете около 20 минути. След като извадите "лодките" от фурната, разпределете на всяка по ½  ч.л. песто.

Снимка: wonderlandcookings.blogspot.com