... И понеже ние сме загрижени за здравето си, в основата на което днес е качеството на храната, искаме да премахнем притесненията ви.

Най-честите от тях са свързани с аромата на храната. Да, разбира се, че е нормално да избягвате носенето на храна, чиито вкус е доста обогатен с лук или чесън, както и натрапчиви аромати като синьо сирене или варени яйца. Днес имаме три предложения за вас, които идват точно навреме за новата работна седмица. Вижте ги и се вдъхновете.

#Гриловани зеленчуци и печено месо, овкусени със зехтин и лимонов сок

Лесно, бързо, здравословно. Разбира се, че не ви караме да станете в 6 сутринта, да направите барбекю и да започнете да печете. Не. Идеален вариант са останалите от предната вечер патладжани, тиквички, чушки на грил, които не е нужно да бъдат претопляни, а можете да консумирате студени под формата на салата. За разлика от прясно нарязаните, те няма да увехнат в течението на деня. Овкусете ги с малко зехтин и лимонов сок, нарежете пилешко месо на скара и имате идеален и пълноценен обяд, който по никакъв начин няма да притесни колегите в офиса. 

#Чушки с моцарела и босилек

Снимка: iStock

Докато синьото сирене не е подходящо за офиса поради специфичния си и силен аромат, то имате много други варианти за сирена. Един от тях е моцарелата. 

Вариант на салата Капрезе, но без сос от домати, което го прави и по-лесно за пренасяне. Това ястие можете да си го приготвите и сутринта преди да излезете, тъй като термична обработка не му е необходима. Нужни са ви 2 червени чушки (или каквито предпочитате), 100 грама моцарела и малко босилек. Нарежете чушките на половинки, напълнете ги с парченца моцарела и гарнирайте с босилек. Приберете в кутия и се насладете на здравословен и лек, но засищащ обяд.

#Пресен спанак с киноа, натрошено сирене и нарязан домат

Тук ви е необходимо време само за сваряване на киноата, като това може да се направи и от предната вечер и да я държите в хладилника до сутринта.

В кутия накъсайте спанак, нарежете домати на кубчета и върху тях изсипете киноата. Натрошете малко краве или овче сирене и затворете. Когато дойде време за обяд, консумирайте като студена салата, която ще ви засити и ще ви даде енергия до края на работния ден.

Към всяко от предложените ястия добавете любим плод, който да хапнете или като добавка към обяда, или като междинно хранене, което да ви държи сити до вечеря. Здравословното хранене в офиса определено е възможно и, както се вижда от изброените предложения, не е трудоемко. Възползвайте се от нашите предложения за един по-добър начин на живот.