Темата въобще не е секси. Ама въобще. Но, като се замислим, всички ходим до тоалетна, всички я използваме и всички пускаме водата след себе си. Така че темата засяга всяко живо същество на планетата, представител на вида хомо сапиенс.

Снимка: istockphoto.com

Едва ли някога сте се замисляли има ли правилен начин да пуснете водата. Просто натискате копчето и работата е свършена. Ако искате от тук нататък да постъпвате с грижа за здравето и чистотата у дома обаче, ви представяме как правилно да извършвате това ежедневно задължение.

Преди да пуснете водата, задължително пуснете седалката. Когато пускате водата, а тя е вдигната, това води до разпръскването във въздуха на частици, които, както можете да се досетите, са именно фекални води. И ако си мислите, че височината, до която достигат, е малко, то ще ви изненадаме – миниатюрните капки се разпръскват на височина от 4,5 метра, което означава, че те достигат, не само до плочките, мивката и мебелите, но и чак до тавана на тоалетната.

Снимка: istockphoto.com

Така че, всеки път, когато пускате водата с отворен капак, разпръсквате във въздуха фекални води. Пускането на седалката на тоалетната чиния е допълнително движение и усилие, което трябва да направите, но пък резултатите ще са чиста баня или тоалетна.