В деня на сватбата им американката Кейти Смит решава да направи един различен и много емоционален подарък на бъдещия си съпруг - тя кани жената, на която е трансплантирано сърцето на мъртвия му брат. Така Дерек отново може да бъде заедно с най-близкия си роднина, когото е загубил много отдавна.

Покойният брат на Дерик Смит, Джейк, бил блъснат от автомобил, когато е едва на 13 години. Семейството решава да дари органите му за трансплантация. След трагедията майката и бащата никога не са имали възможността да се срещнат с някой, който е получил животоспасяващите органи.

Когато научава тази история, годеница на Дерек, Кейти, е силно впечатлена. Решава да направи специална изненада на съпруга си в деня на сватбата им - тя иска той отново да чуе сърцето на брат си. В продължение на почти година издирвала хората, които са получи донорските органи. Накрая открива Грейси Уилкинсън. Тя е жива, благодарение на сърцето на прегазения от автомобил брат. Грейси е едва на 6 години, когато й правят трансплантацията.

"Разбрах нейното име и я открих във Фейсбук. Изпратих й съобщение и в рамките на две минути тя ми отговори, че със сигурност иска да присъства на сватбата и да стане част от специалната изненада", споделя Кейти за insider.

Невероятният момент, в който Грейс се срещна с Дерик е заснет в емоционален видеоклип от студио за сватбени филми Fonash Studios. И той със сигурност може да разтупти много сърца! Те заснемат и уникалната реакция на Дерек, когато за пръв път вижда съпругата си в сватбена рокля.

"Радвам се, че дойде! Благодаря ти, че прие. Радвам се, че брат ми успя да ти помогне" - споделя през сълзи младоженецът. След това поставя стетоскоп на гърдите на Грейси, за да чуе отново как бие сърцето на брат му.

За Грейс Уилкинсън тази среща също означава много. „Бях шокирана, че Кейти иска да сподели емоцията от сватбения си ден с мен. За мен тази среща също значеше много", кава тя. Носейки сърцето на брат му, тя се оказава негова полусестра. На сватбата тя подарява на Дерек плочка с гравирана крива от ритъма на сърцето на покойния Джейк.